lperezecu

El nom científic de l’gènere de l’coala és Phascolarctos que es deriva de el grec phaskolos “borsa” i arktos “ós”. El nom de l’espècie, cinereus, és llatí i significa “color cendra”. Tot i que el coala no és un ós l’hi va cridar coala causa de la seva similitud en l’aparença d’óssos.

el koala és un marsupial arbori nadiu herbívor d’Austràlia. Es troba a les regions costaneres de l’est i el sud d’Austràlia.

s’han descrit tres subespècies, però es tracten de seleccions arbitràries i generalment no són acceptades com a vàlides. Un coala típic té un pelatge llarg, gruixut i més fosc, amb relleus de gris suau o marró a l’esquena i avantbraços. El pes típic és de 12 kg (26 lb) per als homes i 8,5 kg (19 lb) per a les femelles. La divisió que es dóna en subespècies diferència seves grandàries i varicaciones de color al pelatge.

el koala no es va especialitzar en una dieta d’eucaliptus fins que es va refredar el clima i els boscos d’eucaliptus van créixer en el lloc de les selves tropicals. El registre fòssil indica que abans de fa 50.000 anys, els coales gegants van habitar les regions de el sud d’Austràlia. El koala té un paper ecològic similar al dels mandrosos d’Amèrica de Sud.

El koala té grans urpes, afilades per ajudar a pujar els troncs dels arbres. Té cinc dits amb dos polzes oposables, proporcionant una millor capacitat d’adherència. El koala és un dels pocs mamífers (excepte primats), que té les empremtes dactilars molt similars a les humanes. Les dents de l’coala estan adaptats a la seva dieta herbívora, i són similars a les dels marsupials, com els cangurs i wombats. Ells tenen incisius afilats per subjectar les fulles a la part davantera de la boca.

El koala mascle, com molts marsupials, té un penis bifurcat. La femella té dues vagines laterals i dos úters independents, que és comú a tots els marsupials. Els coales caminen en quatre potes a l’caminar sobre la terra. En general és un animal silenciós, però els homes tenen una trucada de publicitat molt fort que es pot sentir des de gairebé un quilòmetre de distància durant la temporada de reproducció, quan estan sota estrès, els coales poden emetre un gran crit i que ha estat reportat com similar a la d’un nadó humà. Hi ha poca informació fiable sobre la vida dels coales, però en captivitat s’ha observat que arriben a l’edat de 18 anys.

el govern australià compta actualment amb el coala com una espècie prioritària per a l’avaluació de l’estat de conservació. Estimacions de govern diuen que existeixen al voltant de 100.000 coales encara que altres estudis han estimat que tan sols 80.000 coales existeixen en el seu hàbitat natural.

Com amb la majoria dels animals nadius d’Austràlia, els coales no poden ser legalment mascotes a Austràlia o en qualsevol altre lloc. Les úniques persones que se’ls permeti mantenir els coales són els cuidadors de vida silvestre i, en ocasions, els científics d’investigació. Aquests individus s’emeten amb permisos especials per a la cura dels coales, però cal tornar-los al seu hàbitat natural quan estan prou bé o compten amb l’edat suficient.
El koala habita en quatre estats australians. En virtut de la legislació estatal, l’espècie està classificada com:
Queensland, Nova Gal·les del Sud, Austràlia de l’Sud i Victòria, sent en aquesta última regió on major quantitat d’aquesta espècie es troben.
el koala va ser caçat gairebé fins a la seva extinció al segle 20, principalment per la seva pell. Milions de pells es comercialitzen a Europa i els Estats Units, i la població de coales no s’ha recuperat completament d’aquest cop.
tot i el creixent moviment per protegir les espècies natives al segle 20, la pobresa provocada per sequeres va portar una altra temporada de mort de coales. Avui dia, la pèrdua d’hàbitat i els impactes de la urbanització (per exemple, atacs de gossos i accidents de trànsit) són les principals amenaces per a la supervivència dels coales. En els últims anys, algunes colònies han estat durament afectades per la malaltia de la clamídia. El koala requereix grans àrees de bosc sa, que li permeti viatjar llargues distàncies al llarg dels corredors d’arbres a la recerca de nous territoris i parelles.La creixent població humana de les parts costaneres de el continent continua sent talla els corredors pel desenvolupament agrícola i residencial, la silvicultura i la construcció de carreteres disminueixen les àrees de matoll.

El koala és pel tant a la llarga amenaçat per la debilitat genètica. La Australian Koala Foundation és la principal organització dedicada a la conservació de l’coala i el seu hàbitat, la cartografia de 40.000 km2 de terra per l’hàbitat de coala i els reclams sobre el perill que corre l’espècie són algunes de les seves accions. Altres amenaces provenen de la tala, la mala gestió, els atacs d’animals salvatges i domèstics, les malalties, i les carreteres. Moltes institucions busquen conscienciar que la creixent urbanització i construccions afecten en la desaparició de l’hàbitat de l’coala.
Crec sincerament que és una qüestió d’afecte i respecte cap a la vida animal, no hem de deixar mai de banda els animals per buscar el bientestar i avanç, sempre hi haurà una manera de portar les dues coses de la mà i no afectar l’hàbitat ni amenaçar la vida d’una espècie. Els nostres amics australians sincerament li han de tenir un major afecte a aquest animalet per la proximitat de convivència que han tingut amb el mateix i estic segur que faran fins a l’impossible per evitar que una espècie que els identifica tant com els cangurs no desaparegui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *