LPEZZER (Galego)

O nome científico do xénero Koala é as imaxes de Phascolar que se deriva do “saco” grego de Phaskolos e Arktos “. O nome da especie, cinereus, é latino e significa “cor de cinza”. Aínda que Koala non é un oso, Koala foi chamado por mor da súa semellanza na aparición de osos.

O Koala é un marsupial arbóreo australiano de herbívorial nativo. Está situado nas rexións costeiras do leste e no sur de Australia.

describiuse tres subespecies, con todo son seleccións arbitrarias e generalmente non son aceptadas como válidas. Un koala típico ten un groso longo, groso e máis escuro, con relevos de gris suave ou marrón nas costas e antebrazos. O peso típico é de 12 kg (26 libras) para homes e 8,5 kg (19 libras) para as femias. A división que ocorre en subespecies diferenzas os seus tamaños de cor e as varicios na pel.

Koala non se especializou nunha dieta de eucalipto ata o O tempo foi arrefriado e os bosques de eucalipto creceron no lugar das selvas tropicais. O rexistro fósil indica que antes de fai 50.000 anos, os koalas xigantes habitaban as rexións do sur de Australia. O Koala ten un papel ecolóxico similar ao das Sebares de América do Sur.

Koala ten grandes garras, afiadas para axudar a subir os troncos das árbores. Ten cinco dedos con dous pulgares adversarios, proporcionando unha mellor pinza. O Koala é un dos poucos mamíferos (excepto Primates), que ten impresións dixitais moi similares ao humano. Os dentes de koala están adaptados á súa dieta herbívora e son similares ás do marsupial, como os canguros e os wombats. Teñen incisivos afiados para manter as follas na parte dianteira da boca.

o koala masculino, como moitos marsupiales , ten un pene bifurcado. A femia ten dúas vaginas laterais e dous útero independente, que é común a todos os marsupiais. Os koalas camiñan en catro patas ao camiñar no chan. Normalmente é un animal silencioso, pero os machos teñen unha chamada publicitaria moi forte que se pode escoitar a case un quilómetro durante a tempada de reprodución, cando están baixo estrés, os koalas poden emitir un forte grito, que foi informado de xeito similar a o dun bebé humano. Hai pouca información confiable sobre a vida dos koalas, pero en catividade observouse que alcanzan a idade de 18.

O goberno australiano ten actualmente Koala como unha especie prioritaria para a avaliación do estado de conservación. As estimacións do goberno din que hai preto de 100.000 koalas aínda que outros estudos estimaron que só existen 80.000 koalas no seu hábitat natural

Como coa maioría dos animais nativos de Australia, Koalas non pode ser legalmente mascotas en Australia ou en ningún outro lugar. As únicas persoas que están autorizadas a manter os koalas son coidadores de vida salvaxe e, en ocasións, investigadores científicos. Estes individuos emítense con permisos especiais para o coidado dos koalas, pero ten que devolvelos ao seu hábitat natural cando están ben ou teñen suficiente idade.
Koala vive en catro estados australianos. Baixo a lexislación estatal, a especie está clasificada como:
Queensland, New South Wales, Australia Meridional e Victoria, sendo nesta última rexión onde se atopan maior cantidade de especies .
Koala foi cazado case á súa extinción no século XX, principalmente por mor da súa pel. Millóns de peles son comercializados en Europa e Estados Unidos, ea poboación de Koalas non se recuperou por completo deste golpe.
A pesar do crecente movemento para protexer as especies nativas do século XX, a pobreza causada pola seca levou a unha tempada de morte de Koalas. Hoxe en día, a perda de hábitat e os impactos da urbanización (por exemplo, os ataques de cans e os accidentes de tráfico) son as principais ameazas para a supervivencia de Koalas. Nos últimos anos, algunhas colonias foron severamente afectadas pola enfermidade de Chlamydia. Koala require grandes áreas de bosque saudable, que permite viaxar longas distancias ao longo dos corredores de árbores que buscan novos territorios e parellas.A crecente poboación humana das partes costeiras do continente segue a ser corredores para o desenvolvemento agrícola e residencial, a construción forestal e a estrada diminuír as áreas de matorral.

o koala está tan ameazado por Debilidade xenética. A Fundación Koala australiana é a organización principal dedicada á conservación de Koala e ao seu hábitat, a cartografía de 40.000 km2 de terra para o hábitat de Koala e as reclamacións sobre o perigo que executa a especie son algunhas das súas accións. Outras ameazas proveñen do rexistro, a mala xestión, os ataques de animais salvaxes e domésticos, enfermidades e estradas. Moitas institucións buscan concienciar que a crecente urbanización e construcións afectan a desaparición do hábitat de koala.

Creo sinceramente que é unha cuestión de afecto e respecto á vida animal, nunca debemos deixar de lado os animais para buscar o biestar e o avance, sempre haberá unha forma de levar as dúas cousas pola man pola man e non afectar o hábitat ou ameazar a vida dunha especie. Os nosos amigos australianos sinceramente deberían ter un maior afecto por este animal por mor da proximidade de convivencia que tiveron con el e estou seguro de que farán todo o posible para evitar unha especie que os identifique tanto como os canguros non desaparecen.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *