Morre o último rinoceronte branco do macho do mundo (Galego)

O último rinoceronte branco do Macho Norte que quedou no mundo, chamado Sudán, foi sacrificado logo de agravar significativamente a enfermidade que sufriu durante varias semanas, Segundo informou hoxe, a Reserva Natural de Ol Kennian de OL PEJETA, onde viviu desde 2009. “A súa enfermidade empeorou significativamente nas últimas 24 horas; non puido levantarse e pasaba un bo momento”, dixo a reserva ol pejeta hoxe en Declaración., que xunto co equipo veterinario do zoolóxico checo Dvur Králové eo Servizo de Conservación de Fauna Kenyan (KWS) decidiron envialo a Eutanasia. Sudán recuperouse con éxito a finais do ano pasado dunha infección na súa perna dereita derivada da súa idade avanzada, pero a finais de febreiro descubriuse que quedou recaudada e que esta vez, a condición era “moito máis profunda”. Desde entón, os veterinarios buscaron a forma de curala e ata perpetuar a especie, pero as complicacións da súa perna, combinadas coa idade avanzada de rinoceronte -45 anos, fixeron que a criatura morra. “Sudán será recordado pola súa vida memorable e inusual”, dixo a reserva, que explicou que nos anos 70 logrou sobrevivir á extinción da súa especie e foi trasladada ao Zoo de Dvur Králové, na República Checa. Ao final da súa vida logrou volver a Frica, á reserva natural situada en Laikipia, no centro-oeste de Kenia. A reserva informou que onte logrou extraer “material xenético” da criatura, que “dá esperanza a futuros intentos de reproducir as especies de rinoceronte brancos a través de técnicas xenéticas avanzadas”. Ademais del, hai outras dúas femias vivas, ambas fillas de Sudán, tamén en OL PEJETA, pero a fertilización artificial nunca foi probada con rinoceronte. Sudán alcanzou gran popularidade tras unha campaña lanzada na rede social Tinder polos responsables de OL PEJETA para obter os 9 millóns de dólares necesarios para desenvolver técnicas de fertilización asistida válidas para estes animais. “Eu son único, son o último rinoceronte branco masculino no planeta Terra, non quero parecer un uso usado, pero o destino da miña especie depende literalmente, de min. Eu estou ben baixo presión. Eu son 1.82 metros e peso 2.267 quilos, por si isto importa, “el describe no seu perfil. Durante anos, a caza furtiva destes animais contribuíu á súa inminente extinción, xa que os seus cornos pagan a prezos superiores ao ouro no mercado asiático debido a presuntas propiedades de curación e afrodisíaco, algo que o converte nun produto cobizado. Neste sentido, varias ONG reaccionaron lamentando a morte de Sudán e instando a mobilización ante a extinción de novas especies. “Sudán desapareceu, pero aínda podemos facer algo para asegurarse de que ningunha outra especie se extingue ante os nosos ollos”, escribiu a Ngo de Silvestre no seu Twitter. O presidente da Fundación Libre Born, Will Travers, foi feita nun comunicado: “Cando imos entender que non podemos seguir usando e abusar de especies silvestres sen lamentar as consecuencias?” “A presión das especies salvaxes contra a perda do seu hábitat natural, persecución, comercio ilegal, caza, extracción de recursos (…) déixanos só unha pregunta: haberá un lugar para a vida non humana na terra?”

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *